Terug

Sinds 1998

Plein Café Wilhelmina, hét Nederlandse terras onder de Caribische zon! Het in het hartje van Punda gevestigde terras bekend van o.a. het assortiment met meer dan 20 verschillende soorten bier.

Het dagmenu voor maar Nafl. 13,50, de snelle service en het heerlijk ontspannen genieten van Curacao! 

In den beginne

Voordat het prachtige monumentale pand dienst deed als Plein Café Wilhelmina heeft het in de loop der jaren verschillende bestemmingen gehad. Een daarvan was een atelier genaamd: Jupiter arts dat gevestigd was op de begane grond zoals te zien op de foto hiernaast.

Op Koninginnedag 1998 was het de uitgesproken dag voor de officiële opening van Plein Café Wilhelmina. In de eerste periode werd de focus gelegd op de lunch met openingstijden van 09.00-18.00 en was de zaak op zondag gesloten. De kaart was niet uitgebreid, en met een tiental tafels was de drukte te overzien. Een kleinschalig terras met een simpele kaart en gastvrije bediening, waar de klant toen al koning(in) was!

koningsdag

Het vervolg

Op 6 September 1898 werd Koningin Wilhemina op 19 jarige leeftijd ingehuldigd als Koningin der Nederlanden.

Precies 100 jaar later op 6 September 1998 werd ter ere van dit feit op de eerste verdieping van Plein Café Wilhelmina een tentoonstelling geopend.

Gedurende 2 weken kon men hier veel over de Koningin te weten te komen en was er van alles te zien; van schilderijen tot brieven, en van zilverwaar tot servies. Een aantal van deze verzamelobjecten zijn nog steeds te zien o.a. aan de muur op de begane grond van Plein Café Wilhelmina.Na de tentoonstelling werd de eerste verdieping vooral gebruikt voor feesten en partijen.

De huidige bestemming van deze verdieping is opslag. Aangezien de aanloop van klanten steeds groter werd, is er in 2003 besloten de openingstijden de verruimen naar 20.00u. Het begin van het diner was geboren!

Het Plein Café van nu

Wie zegt Plein Café Wilhelmina zegt Dagmenu!

in 2003 werd het alom bekende dagmenu ingevoerd. Voor een prikkie werd elke dag een ander dagmenu geserveerd. Dit is natuurlijk nog steeds een van de trekpleisters van Plein Café Wilhelmina!

Het terras werd uitgebreid naar 18 tafels, de openingstijden werden wederom aangepast naar 22.00. In 2005 werd er besloten om ook op zondag open te gaan en de openingstijden van de keuken van 07.00-22.00 door te voeren. Tot op de dag van vandaag zijn de openingstijden onveranderd.

Door de opening van een ijswinkel op het terras in 2009, is het ook mogelijk de gehele dag een klein ijsje te bestellen op het terras of een heerlijk dessert.

Tegenwoordig is Plein Café Wilhelmina niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Punda. Het heeft zich ontwikkeld tot een begrip op Curacao onder vakantiegangers, lokale bevolking en stagiaires.

Met de capaciteit van 150 zitplaatsen is Plein Café Wilhelmina uitgegroeid tot een volwassen terras met de gezelligheid waarmee het vanaf 1998 bekend staat.

Plein Café Wilhelmina

‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’