top of page

HET VERHAAL VAN.. 

 

Djahaira Betrian

Chefkok Plein Café Wilhelmina

Periode juni 2001 - heden

Aya frienttent 2010.2.JPG

Ik werk al veel jaren bij Plein Café en daarvoor heb ik bij verschillende restaurants gewerkt, onder andere bij de Gouverneur, Hanchi Snoa, Carlito, W.I. Compagnie en bij Mambo. Ik ken veel horeca mensen en eigenaren op het eiland en kan ook goed met ze omgaan. In mijn leven ben ik vaak verhuisd en moet je je aldoor aanpassen aan een nieuwe omgeving en nieuwe mensen leren kennen. Als kind van Curaçao ben ik op mijn 13e verhuisd naar Nederland en in verschillende plaatsen gewoond. Ik kan daarom makkelijk met mensen omgaan. Na 15 jaar Nederland ben ik teruggekeerd naar mijn geboorte-eiland. 

 

Ik was 36 jaar toen ik in 2001 bij Plein Café kwam werken. Er waren toen voor de koks twee shifts en ik deed toen echt alles: koken, afwassen, borden en couvert klaarzetten, oftewel alles wat er bij kwam kijken. Het was hard werken, we hadden een kleine keuken en de koelkasten stonden boven op de 1e verdieping. Ik heb in de tijd heel veel trappen naar boven en beneden gerend. Gelukkig is dat nu allemaal voorbij en hebben we de keuken 3x zo groot uitgebreid beneden. We hebben nu zelfs een walk-in koeling en freezer. In de keuken loopt het nu erg gesmeerd en professioneel. 

 

In de 22 jaar dat ik kok ben bij Plein Café is er heel veel veranderd in de zaak en in Punda. Hier kok zijn en de keuken leiden is mijn leven, het is meer dan alleen mijn werk, het is mijn tweede thuis. Ik voel me hier goed! Ik hou van mijn werk en ik heb hier de vrije hand verdiend. Ik heb een goede band met mijn collega’s. In de keuken heb ik 14 collega’s en sommigen werken er ook al meer dan 10 jaar. Soms komen oud-collega’s langs om te groeten en een praatje te maken. We zijn een echte familie! 

 

Samen met de eigenaren stel ik de menukaart samen en passen we die weer aan. Ook de dagmenu’s zijn erg populair en die bedenk ik zelf. Het is belangrijk dat je weet wat de gasten lekker en niet lekker vinden. Nederlanders houden bijvoorbeeld niet zo van vlees met bot, ondanks dat dit op Curaçao erg populair is. Gasten willen ook een goede prijs. Voor de daghap schotel maak ik graag iets extra’s zoals echte Roti. Mensen komen speciaal voor de dagmenu’s, op maandag voor de stamppot en op dinsdag de Indische schotel, dat is leuk! Via de bediening hoor ik dat de gasten het lekker vinden. 

 

Ik doe de inkoop van alle ingrediënten voor de keuken, ik bespreek de prijzen, want de gerechten op de kaart hebben een vaste prijs. Als apparatuur een servicebeurt nodig heeft, regel ik dat ook allemaal. Ik doe de dagplanning en coördineer al het werk in de keuken. 

 

Punda is erg veranderd, maar ik vind dat er nog veel meer moet gebeuren. Er mag wat mij betreft nog meer georganiseerd worden in de stad. Dit brengt altijd veel gezelligheid met zich mee en mensen vinden dat leuk. Dat zie je wel aan de donderdagen tijdens Punda Vibes.  

De leukste dag is ook voor mij Koningsdag. Als kok betekent deze dag De Frietdag. We hebben dan op het terras een frietkraam staan met 4 koks die dan non-stop friet staan te bakken. Ik zorg dan altijd dat we voldoende friet op voorraad hebben, vorig jaar gingen alleen op deze dag 500kg friet er doorheen. 

Op 1 jui zal het Verhaal van Kirsten gepubliceerd worden op deze pagina!

Reserveren

Bedankt voor uw reservering!

bottom of page