top of page

HET VERHAAL VAN.. 

 

Kirsten Hermes
oud werknemer en huidig bedrijfsleider
Periode 2000 - 2002 en aug 2016 - heden

Het verhaal van Kirsten.png

Na mijn middelbare school ben ik naar Curaçao gekomen omdat mijn ouders hier woonden. Mijn vader was werkzaam bij Defensie. Op 17-jarige leeftijd ben ik begonnen met werken in de horeca en heb ik bijna 2 jaar bij Plein Café gewerkt met Wilfred als eigenaar en uiteindelijk heb ik ook even met Bas en onze nu Chef-kok Aya gewerkt. In 2016 ben ik samen met mijn man teruggekomen naar het eiland en sindsdien werk ik weer lekker vertrouwd bij Plein Café, nu onafgebroken 7 jaar. Voordat ik weer in de Horeca ging werken werkte ik 9 jaar als financieel medewerkster in Breda, maar zoals de meesten mij wel kennen weet ik zeker dat ik nu meer op mijn plek ben. Lekker onder de mensen en lekker in de buitenlucht

 

Toen ik in 2000 begon bij Plein was het terras een kwart van wat het nu is, maar veel is ook weer hetzelfde gebleven. De koffiemachine staat nog steeds op dezelfde plaats en dezelfde shutterdeuren en zelfs de plek van de kranten is onveranderd gebleven. Het terras is vele malen groter nu, de menukaart uitgebreider en tegenwoordig heeft Plein met meer dan 60 soorten bier het grootse bierassortiment van Curaçao. Voor ons is de gast altijd koning en moet de service snel en goed zijn. Wij hebben vrij vaste teams, voor de keuken en de bediening. De gasten kennen ons en wij kennen hun. Van de vaste gasten weten we wat ze willen en dat wordt zeker gewaardeerd. Sommige gasten zitten vaak aan hetzelfde tafeltje en dan maken we ook altijd even praatje maar net zo leuk is het weer nieuwe mensen te leren kennen die uiteindelijk ook weer terugkeren. 

 

Er zijn nu ook wel veel cruisetoeristen die hier rondlopen en naar het Wilhelminapark trekken waar de letter-installaties staan met de woorden “Curacao” en “Dushi”. Hier maken ze graag foto’s en selfies en komen daarna even bij ons zitten. Punda Vibes is trouwens ook erg gezellig en zit het hier helemaal vol met lokale bezoekers, overwinteraars en toeristen. Een heerlijke mengeling van mensen en dat geeft een trots gevoel. Punda is dan mooi verlicht en erg levendig. Zo zou het altijd moeten zijn! 

 

Plein Café betekent veel voor mij. Het is mijn allereerste baantje en dat blijft altijd speciaal. Plein Café is een stukje Nederland in de tropen voor mij. Ik leer hier veel mensen kennen en werk met leuk personeel. Sommigen hebben nog nooit een dienblad vastgehouden en het geeft veel voldoening hun te zien groeien in het horeca-vak. Wij leiden ons personeel op en leren ze wat gastvrij zijn is. De gasten altijd enthousiast groeten, ze aankijken en een babbeltje met ze maken. Ze merken direct dat het werkt, want het verbindt en de gasten vinden het gezellig. Een tweede bestelling of herhaalbezoek zit er dan ook gauw bij. Gasten hier van het eiland willen graag een gesprek met je en dat is veel meer dan in Nederland, maar die interesse maakt het werk ook aangenaam. Ik geniet het meest van Plein Café als alles lekker loopt, er een gezellige drukte is, iedereen is relaxed en personeel werkt met plezier. Mocht een collega zijn dag niet hebben, er kan privé altijd iets misgaan, dan mag je in de luwte werken en krijg je een andere taak. We houden rekening mee met elkaar, dat is onze familieband. 

 

Leuk is dat sommige ex-collega's die hier hebben gewerkt nog altijd even terugkomen om hun oud-collega’s te groeten. Plein Café is voor mij een familie, mijn tweede thuis. Ik ken de collega’s goed en heb met vaste gasten een goede band. Sommige gasten nemen zelfs cadeautjes mee uit Nederland als ze weer op het eiland zijn.  

 

Als manager is het mijn verantwoordelijkheid dat onze gasten zich thuis en op hun gemak voelen. Ik geef leiding aan ong. 15 personen en zij moeten de gasten opmerken, groeten, horen en goed helpen. We leren onze mensen altijd goed te kijken en de klanten te laten weten dat ze opgemerkt zijn. We hebben ook iemand die bij drukte op het terras staat en de gasten in de gaten houdt dat ze tijdig worden geholpen. Mocht het incidenteel toch niet naar wens zijn geweest en de gast laat dit weten via social media/tripadvisor dan benader ik ze altijd zsm met onze excuses en probeer ik het te gaan uitzoeken en uiteindelijk leren en groeien we hiervan. We hebben als regel dat personeel niet in discussie gaat met de gast. Ze mogen naar eigen inzicht wel iets aanbieden als de bestelling te lang heeft geduurd. Dit pakt de bediening goed op en wordt ook gewaardeerd door de gasten. Als er echt iets is misgegaan dan komt management erbij en wordt het uiteraard direct opgelost. 

 

Ik hou van dit vak, In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd van Danny en Paul en ik leer nog steeds. 1 ding staat in ieder geval voorop hier en dat is “gastvrijheid” 

Dat is..... Plein Café Wilhelmina

 

 

Binnenkort zal het Verhaal van Danny gepubliceerd worden op deze pagina!

Reserveren

Bedankt voor uw reservering!

bottom of page