top of page

HET VERHAAL VAN.. 

 

Paul Drabbe
oud manager en huidige eigenaar
Periode: juni 2004 -  heden

Het verhaal van Paul.png

In 2004 was ik stagiaire in Kura Hullanda bij Jacob Gelt Dekker. Het was een geweldige tijd en ik heb toen veel gedaan, maar door de drukte onvoldoende genoten van Curaçao. Daarom wilde ik meteen weer terug om op mijn gemak rond te kijken op het eiland. Na mijn stage heb ik mijn diploma opgehaald in Nederland en ben ik direct teruggekomen.  

Gelukkig had ik meteen werk als assistent-manager bij Plein Café en later werd ik bedrijfsleider en runde ik het Café samen met Bas Kemna en Niek de Munck-Mortier. In 2005 kreeg ik er een assistent-manager bij; Taco Heidinga en later dat jaar solliciteerde Danny van Meel. Samen met zijn drieën runde wij Plein Café. 

 

Vanaf maart 2007 ben ik op 21-jarige leeftijd samen met Danny van Meel via een pacht constructie Plein Café Wilhelmina zonder Bas en Niek gaan runnen. Taco ging verder bij Goodfellas, nu bekend als Eetcafé de Buren, het restaurant naast Plein Café. De overname is van Bas en Niek naar Danny en mij heel geleidelijk gegaan. Bas bleef de eerste periode meewerken en ons assisteren. Het was belangrijk dat Plein Café moest blijven wat het was en daar zijn we goed in geslaagd. Het doel was de formule koesteren, behouden en uitbreiden. Plein Café moet een uitje zijn en de prijzen betaalbaar en leuk. Het terras is van 10 tafels gegroeid naar nu 37 tafels. Mede hierdoor is ook de keuken groter en een stuk moderner geworden. 

 

In de jaren is het toerisme gegroeid, het terras drie keer groter, maar veel gerechten zijn nog precies hetzelfde. Een tien halen is moeilijk en een tien behouden nog moeilijker. Dus we waren gefocust op onze gasten. Ondertussen kun je op het terras belangrijke voetbalwedstrijden en Formule 1 volgen. Op zondagochtend is het dan ook volle bak. Het bijgebouw wat voorheen een bloemenzaak was is nu de ijscowinkel. We hebben nog steeds een goede gevarieerde mix van lokale bezoekers, toeristen en overwinteraars uit Europa. 

 

Toen Plein Café begon in 1998 was Punda vooral een shopping gebied. Het was overdag levendig, druk, veel lokale bevolking en toeristen. Vooral op zaterdagen werd er veel gegeten en gedronken op het terras. De horeca had niet veel profijt van de sporadische cruise toeristen. ’s Avonds was het doodstil en zag je wat chollers. Pietermaai was een vervallen en verlaten buurt waar de eerste stagiaires werden gehuisvest. Sindsdien is er veel veranderd in Punda. Het winkelend lokale publiek is veel minder geworden maar de toeristen zijn toegenomen. De stad heeft een opknapbeurt gehad en het Wilhelminapark is volledig onder handen genomen met de nu bekende “Curaçao” letters. Tot een paar jaar terug was er nog duidelijk sprake van een hoog- en laagseizoen, dat verschil is nu bijna helemaal verdwenen. Het is het hele jaar door hoogseizoen. 

De succesfactor van Plein Café is de karakteristiek van de eigenaren. Allen zijn ze gefocust geweest op de kern van de zaak, namelijk de klant is koning. Het bezoek moet aangenaam zijn, gastvrij en gezellig, snelle service met goede betaalbare producten. 

 

De leukste dagen bij Plein Café zijn toch wel de Koninginne- en Koningsdagen. Wij hebben van die dagen een feest gemaakt met muziek van DJ Tico en optredens van bands. Helaas werd het feest bij het Plein zo groot dat het niet meer samen ging met de activiteiten van Koningsdag in het Wilhelminapark. We hebben het podium in 2014 verhuisd naar Café de Tijd, wat Danny en ik gestart zijn in 2010. Op Koningsdag bieden we de gasten nu vooral even rust aan: een stoel, schaduw, een hapje en een drankje. Voor mij is Plein Café gewoon wat het moet zijn en dat behouden is een hele uitdaging. 

bottom of page